gevraagd vrijwilligers

  • Humanitas Kinderzeilkamp

    TWEE VACATURES VRIJWILLIGER ZEILKAMP ZOMER 2005

    Humanitas District Oost organiseert iedere zomer (naast de twee boerderijkampen) een zeilkamp voor kinderen in de leeftijd tussen 13 en 16 jaar oud. Het gaat hierbij om maximaal 24 kinderen uit Gelderland of Overijssel, die anders niet op vakantie zouden kunnen. Afkomst of geloofsovertuiging spelen geen rol bij de aanname van de kinderen.

    De organisatie van het zeilkamp ligt in handen van Zeilstichting Aeolus (voortgekomen uit de studentenbeweging) uit Groningen. Dit betekent dat zij zorgen voor de 7 boten (valken) waaronder één kookboot, het materiaal, de zeilervaring en alle andere praktische zaken. Ook levert Aeolus 9 ervaren zeilers.

    Daarnaast gaan er twee vrijwilligers van Humanitas mee. Hiervoor bestaan thans twee vacatures.

    Het zeilkamp duurt voor de vrijwilligers van zaterdag tot en met vrijdag; voor de kinderen van zondag tot en met vrijdag. In de zomer van 2005 zal het Zeilkamp plaatsvinden in week 30. ?s Nachts worden op eilandjes tenten opgezet waarin de vrijwilligers slapen. De kinderen slapen in de bootjes en koken zelf. Sanitair is niet aanwezig, er wordt gewassen tijdens het zwemmen.

    Van de twee vrijwilligers van Humanitas wordt verwacht:

    - dat zij zorgen voor de werving van de kinderen (er is reeds een vast adressenbestand)

    - dat zij, indien nodig, van te voren de huisbezoeken aan de kinderen afleggen

    - dat zij het busvervoer van de kinderen vanaf vaste opstapplaatsen regelen (er is reeds een opstapschema)

    - dat zij tijdens het zeilkamp de kinderen pedagogisch begeleiden

    - dat zij de medicijnverstrekking tijdens de kampweek verzorgen

    - dat zij eventueel een weekthema bedenken (hoewel Aeolus ook zelf spelletjes heeft en er iedere avond een kampvuur wordt gehouden)

    Uitdrukkelijk wordt gesteld dat het niet noodzakelijk is dat de Humanitas-vrijwilligers zeilervaring hebben. Je kunt juist leren hoe je moet zeilen.

    Begeleiding wordt vanuit Humanitas verzorgd en je verzekeringen worden betaald.

    De twee ervaren Humanitas-vrijwilligers van 2004 kunnen de zeilweek in 2005 niet meer begeleiden, maar zijn graag bereid te helpen bij de voorbereidingen. Zij zijn tevens bereid hun ervaringen te bespreken met de nieuw te werven vrijwilligers.

    Mocht je interesse hebben voor één van beide vacatures, of mocht je in je omgeving geïnteresseerden kennen, neem dan contact op met de Coördinator van de Kindervakantiekampen Humanitas District Oost, Corry van Albeslo. Bij voorkeur in eerste instantie via de email: albeslo.corry@planet.nl

  • anous

    corry maakt kinderen kapot komt afspraken niet na en reikt je dingen aan wat ze toch weer terug trekt

    leugens en bedrog daar is ze goed in